Djurliv på Höglunda

Alla inlägg under januari 2009

Av zelda - 21 januari 2009 12:01


....fick jag igårkväll vid 19.00 tiden.

Det var veterinären som tog provet i Zeldas knöl som ringde och berättade att hon fått tillbaks svaret och det visade INGA cellförändringar, vilket betyder att det inte är en cancerknöl utan det är enbart fettknöl hon har!=)

Gissa om en stor börda ramlade av mina axlar, det kändes sååå skönt att höra!

Nu är det bara om den fortsätter växa och blir ivägen som vi behöver ta bort den, men den är åtminstonde inte farlig.


Var in på Lottas affär igår och hämtade nosludden till Gizmo och Tuva som Lotta broderat på, de var jättesöta! Förhoppningsvis kan ni se hur hästarna blev med dem, på Louises blogg när hon uppdaterat=)

Jag köpte åxå ett nytt koppel till Zelda och en svart filt med beige tassar på till henne. I höstas när det blev lite kallare så verkade Zelda frusen så vi började att lägga filt över henne på natten när hon ligger i bädden, fast hon har tjock päls så gillar hon det. Nu har hon alltså fått en alldeles egen filt att använda=)



Morrontröttis med nya filten

Av zelda - 19 januari 2009 18:35


Snön har vräkt ner inatt och jag är jätteglad för det! Hoppas att det får ligga nu ett tag.

Och så har jag och Zelda än en gång stövlat in på veterinärstation i Sunne. Besöket där blev betydligt mer positivt än vad jag förberett mig på=)

Det var ju meningen att Zeldas knöl skulle opereras bort idag men när veterinären kände på knölen sa hon att det kändes precis som på hennes hund som har en fettknöl. Hon hade sin hund med sig så vi gick iväg så att jag fick känna på den knölen och visst! Det kändes samma!

Gulliga veterinär som lät mig klämma på hennes hund=)

Så efter lite diskussioner hit och dit bestämde vi att hon skulle ta ett prov på knölen och skicka iväg på analys.

Om några dagar får vi svaret om det är fettknöl eller "elak knöl"

Om det nu ÄR en elaking så opererar vi då och om det bara är en fettknöl så väntar vi och ser om den slutar växa.

Den sitter precis i vänster armhåla så det är lite dumt att operera där och har lite svårare att läka men om knölen blir stor så kommer den åxå att störa Zelda så då måste den bort ändå.

Nu går jag bara och hoppas på att det är en snäll knöl som fort slutar växa!

Kändes skönt att slippa operera idag och jag hoppas att vi ska slippa det överhuvudtaget!


I eftermiddag kom Lena hit och hälsade på. Zorro var inte med men Zelda stor-njöt av att få Lenas hela uppmärksamhet för sig själv, dessutom hade hon med en tuggsak till Zelda och det blev hon ju inte mindre poppis av direkt=) Tack Lena för trevlig pratstund!

 

Kolla vad mycket snö vi fått!=)




Zelda sitter och väntar på att veterinären ska komma in

Av zelda - 18 januari 2009 17:53


Idag har vi varit och tvättat och städat bilen, eller rättare sagt, jag gjorde det, Zelda låg och slöade och Jörgen och Dan skruvade i vår isbil.


När vi kom hem åkte Zelda i duschen, hon luktar alltid så skunkit efter att hon löpt så en dusch är ett måste. Nu känns hon betydligt fräschare=)





 Kan man få smaka?


 Fikastund = tjusstund


Inte utan att man blir lite trött av att jobba...


Av zelda - 16 januari 2009 10:25



Helt otroligt vad katter är tåliga, Tazzen går omkring redan som om inget hänt!

Han är lite rädd om sin tass om man lyfter upp honom men det är ju inte konstigt, han borde ju ha ganska ont än... igår när jag var på väg in i garaget kom han springade över gårdsplan till mig men han stannade ungefär en meter ifrån porten och gick fram och tillbaka men vägrade gå in, så rädd för dörren har han blivit. Kommer väl att sitta ett tag antar jag.


Passade på att ta ett kort förut på han när för en gångs skull satt still, det är han som är svårast att fota i hela familjen. Han är blixtsnabb iväg bara man funderar på att ta ett kort. Men nu var han duktig och satt still så jag hann med=)


Såg härom veckan på Lottas blogg att hon broderat text på ett sött rosa nosludd. DET måste Tuva ha tänkte jag! Hörde av mig direkt till henne och det var inte sålt så jag "bokade" det plus att jag bad henne att brodera ett till lilla söta Gizmo åxå. Det är färdigt nu och båda finns att beskåda på hennes blogg. Gå gärna in och kika de är jättefina!

Lotta har även kennel: Öijerbergets golden  och affär i Torsby: Livet på landet

Av zelda - 15 januari 2009 12:11


Djurlivet här hemma verkar ha gått in i en otursperiod...

Vi har sällan haft krångel med våra djur och de flesta veterinärbesök vi gjort har bestått av vaccinationer, fram tills i somras.

Igår kväll ringde Jörgen mig på jobbet och sa: Jag har skadat Tazzen!!

Tazzen gillar att vara med i garaget, fråga mig inte varför, men det är bara så att han gärna vill vara med där. Igår när Jörgen var på väg ut därifrån så såg han inte Tazzen och drog igen dörren, dörren är liksom en del av garageporten, ganska stor och tung. Och däremmelan hade Tazzen fastnat med sin tass när han tänkte gå in!

Jörgen sa att Tazzen skrek som en galning och det kan jag förstå. När han fått upp dörren hoppade Tazzen iväg på tre ben och gömde sig under vedskjulet.

Efter lite lock fick han dock fram honom, gick in och kollade. Det rann tydligen ganska mycket blod och en trampdyna var trasig så han ringde mig på jobbet och frågade vad vi skulle göra.

Jag ringde jourhavande som sa att vi kunde vänta till idag med att komma in med honom.

Så när jag slutat jobbet imorse var det bara att åka hem, snabbfixa hos hästarna, packa in Tazzen och Zelda förståss  som alltid vill med, i bilen och dra iväg till veterinären i Sunne.

Resultat: mjukdelsskador i 3 tår, en mindre spricka i en trampdyna och en skadad klo. Veterinären sa att vi hade haft jättetur och att det inte behövdes göra något i detta läge utan han får läka ut det själv. Vi skulle komma in igen om klon börjar krångla för då kan de ta bort den.




Av zelda - 13 januari 2009 14:24


...ja, det är precis vad vi nu är.  Jörgen började jobba tillbaks förra veckan och Dan tillbaks till skolan. Igår började även Louise, hennes skola har haft lite längre jullov än de andra men nu har även de börjat.

Och så har jag ringt veterinären igen! Den nya knölen som  Jörgen fann i december, i Zeldas armhåla, som då var liten som en ärta har växt! nu är den nog ca.3 cm. i diameter:( Det blir operation måndagen den 19:e jan.

Denna knöl är inget Atherom och jag är jätterädd att det är en farlig knöl.

Och nu blir det ingen simträning än på ett tag igen, det som vi skulle börjat med i januari:(

Lite deppigt känns det... jag är sååå orolig för att mista Zelda!


För att göra något roligt och slippa tänka på det, så tog jag och Zelda bilen ner till Torsby förut och gick promenad med Linda och Wendela i Torsby.

Jag har av Linda blivit utsedd till en av hennes "årets vänner"

En titel som jag blev mycket stolt över! Det värmde Linda! Kramar i massor till dig och det känns bra att kunna vara med och "lösa upp knutar";)

Det blev 1 1/2 timmes promenad i superskönt solskens-väder.

Hoppas nu att vi inte gick för länge så att Zelda är stel imorrn och har ont...


Efter det åkte jag in på Vackra hem och interiör  och gjorde slut på en del av presentkortet jag fick i julklapp! En helt underbar affär!





Av zelda - 12 januari 2009 13:30


Det blåser, regnar och töar!

Nu har vi snart bara lera här ute på tomten och man har ingen lust att gå ut!

Sjö-isen är inte att tänka på att åka eller gå ut på längre:(


Zelda och jag städar ut julen idag, eller rättare sagt: Zelda slappar när JAG städar ut julen=)

Hon är som jag, väldigt upp och ner i aktivitetsnivå beroende på vädret.

Regn och rusk så är vi slappisar. Sol och kyla mycket piggare!

Hon ville inte ens med ut till stallet imorse. Man får tjata ut henne för att kissa!

Sådan matte, sådan hund heter ju, och visst ÄR vi lika i mycket. Morrontröttisar, Älskar mat och godis, ogillar regn och är hemkära. Ja, jag lovar det finns mer vi är lika i.

Funderar ibland på om jag/vi påverkat henne att bli som mig eller om vi hade turen att välja just den valpen i kullen som är som mig och passar familjen bäst? Någon som har svaret?

Är det så att hundar kan "apa-efter" sin familjs mönster, beteenden, känslor m.m utan att man medvetet tränar dem? Ja, till viss del vet jag att de gör det. T.ex de vilar när vi gör det, de blir rädda om vi blir det o.s.v.  men sen då? Det finns ju så mycket mer som hundar ofta liknar sina ägare i?


Det finns iallafall en väsentlig skillnad mellan mig och Zelda: Jag KAN ta mig i kragen och göra nå´t, Zelda skiter fullkomligt i om nå´t blir gjort=)



Zelda städar ut julen på sitt sätt...

Av zelda - 11 januari 2009 13:19


jäpp, nu är det så att alla (några åtminstonde) som kommer i närheten, råkar "bli med blogg" innan de lämnar vårt hus=)

Igår var våra grannar här för att ha lite lördagsmys tillsammans med oss och då föll det sig så att deras ena dotter "blev med blogg"=)

Men i detta fallet var det faktiskt Louise och inte mitt "fel" att hon fick blogg=)

Så nu länkar jag ut även henne här: soofiie.bloggagratis.se


Igår var vi ut på isen och sladdade! Jag började med min egen C5:a men den var skittråkig!! ABS bromsar och framhjulsdrift var TOTALT hopplöst att sladda och leka med så den gav jag upp ganska snabbt. Istället hoppade jag in i Dans gamla Celica och HOPP och HEJ vad mycket kuligare det genast blev=) Isbilen som Jörgen skaffat till oss har inte kommit hem än dessutom finns det lite att göra på den innan man kan rejsa med den så det blir till att låna barnens bilar ett tag till. Men nu idag har vi plusgrader så det kanske snart inte finns nå´n rolig is kvar.

Det blev inga foton tagna på våra bravader därnere för det var mörkt när vi var där men det var nog lika bra det=)

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Senaste inläggen

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Mina hundvänner:

Hundbloggar/sidor jag tycker om:

Andra sidor jag gillar:

Sök i bloggen

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards